top of page

 

"Ik zou vriendschap moeten sluiten met de vogels en de hoefdieren,

 

En mijn menselijke vrienden als illusies moeten zien."

 

Uit Liederen van Shabkar

 

"Compassie is de toverformule die de van het 'ik' vervulde geest verzacht en het hart opent. Een effectieve manier om compassie te beoefenen is het uitspreken van deze zin: 'mogen alle levende wezens baat hebben bij wat ik doe, nu en op de lange termijn'. "

Arnaud Maitland in 'Oneindig Afscheid'

 

"Wetenschappelijke studies laten zien dat yoga niet alleen leidt tot een vermindering van stress en angst, maar je concentratievermogen en stemming verbetert ook. Wat zijn de neurobiologische mechanismen die hiertoe leiden? We nemen een kijkje in het brein."

Wetenschapsjournalist Daniëlle van Spijker op www.scientias.nl

"De zintuigen zijn ontvankelijk, in staat om gevoelens van uitgelezen schoonheid voort te brengen. Maar om hun zegeningen te ontvangen, is het nodig om paden open te leggen, die nog zijn geblokkeerd door verwarring en stress en overwoekerd kunnen zijn door onderdrukte woede en zelfhaat. Kum Nye kan licht brengen in de verduisterde plekken van het hart en de geest, ze verwarmend en vernieuwend met gevoelens die helen en ons zijn weer tot leven brengen."

Tarthang Tulku in 'Joy Of Being'

 

"Geduld is als de rimpelloze oceaan,

Vatbaar voor krenking noch kwetsuur.

Het is de beste doorgedreven oefening

In het aanvaarden van frustraties en het ontwikkelen van een zin voor mededogen.

Raak zonder dralen gewend aan en vertrouwd met geduld."

 

Longchenpa, 14de eeuwse Tibetaanse monnik en leermeester

"Als spanningen losgelaten worden, merken we dat wat obstakels leken onze vrienden kunnen worden. Onze lichamelijke ervaring, onze gewaarwordingen, gedachten en gevoelens omhullen ons, zoals water de zwemmer omhult."

Tarthang Tulku bij oefening 10 van Kum Nye Dancing

bottom of page