top of page

Kum Nye is een evenwichtige beoefening van rustige bewegings- en ademoefeningen, zelfmassage en mantra’s, door de Tibetaanse lama Tarthang Tulku overgedragen via de eeuwenoude Tibetaans-boeddhistische Nyingma traditie.

​Kum Nye biedt een zachte vorm van heling, die stress oplost, negatieve patronen transformeert en die ons helpt om gezond en evenwichtig te zijn. Het vergroot ons plezier in het leven en de waardering ervan.

​Kum Nye Yoga heelt lichaam en geest en brengt de energie van beide samen, zodat we soepel en harmonieus functioneren. Op subtiele en vaak verrassende wijze merken we hoe energie opnieuw gaat stromen en hoe blokkades kunnen gaan ‘smelten’. Omdat

 

Kum Nye ons lichaam en onze geest in al onze activiteiten integreert heeft deze vorm van Tibetaanse Yoga een blijvende en vitale kwaliteit. Door een gevoel van welzijn dat steeds verder gaat hebben we een basis om ook anderen beter te kunnen helpen.

 

"Kum Nye begint eenvoudig: met simpelweg zitten en ontspannen"
Tarthang Tulku

​Kum Nye kan door iedereen beoefend worden, ongeacht leeftijd of conditie. Het ontwikkelen van Kum Nye is een goede voorbereiding op meditatietraining.

De overgeleverde kennis binnen de Nyingma traditie is door Tarthang Tulku sinds de jaren 70 van de vorige eeuw voor de westerse mens toegankelijk gemaakt door lesprogramma’s en boeken, die hij over Kum Nye Yoga publiceerde. Het Nyingma Centrum Nederland is bevoegd om Kum Nye Tibetaanse Yoga aan te bieden. Dat gebeurt in open lessen, workshops, cursussen, jaarcursussen en retraites.

bottom of page